Volkswagen menja ime?

Američki mediji pišu da će nemački proizvođač u SAD poneti oznaku Voltswagen kako bi dodatno približio marku električnoj energiji, ali i da bi se distancirao od dizel skandala.

Pojedini mediji, uključujući USA Today, došli su u posed službene objave datirane na 29. april, a koja je nakratko u javnost procurila 29. marta. U njoj se navodi da će Volkswagen u Americi biti komercijalizovan pod imenom Voltswagen. I dalje nema službene potvrde da će nemački proizvođač zaista promeniti slovo “k” u slovo “t” u nazivu brenda i tako se dodatno približiti električnoj energiji, ali i udaljiti od dizel skandala iz 2015. Vest se, navodno, nakratko juče pojavila na američkoj pres-stranici, a potom je i skinuta. Portparol kompanije, Brendan Bradli, nije komentarisao ove navode.

Ali kad se sve sabere, Volkswagen nije bio hakovan niti se radi o prvoaprilskoj šali, a u pitanju nije ni marketinški trik.Osoba bliska Volkswagenu, koja je želela da ostane anonimna, izjavila je da se radi o trajnoj promjeni koja će se ticati Volkswagena u Americi.Novinar USA Today citirao je deo službene objave u kojoj stoji kako je Voltswagen više od promene imena.

“To je javna deklaracija kojom kompanija najavljuje buduće investicije u e-mobilnost”, stoji između ostalog u saopštenju.

Prema toj objavi, automobili sa električnim pogonom će dobiti natpis Voltswagen, dok će ostali zadržati klasičan VW logo.Ova vest stiže u vreme kada Volkswagen kreće u komercijalizaciju električnog krosovera ID.4, prvog koji bi mogao ozbiljno promeniti odnose snaga na tržištu električnih vozila u Americi. Podsećamo, Volkswagen je najavio 70 električnih modela do 2029. godine.

izvor:b92.net

%d bloggers like this: