Samsung svom najskupljem telefonu dodao i S Pen – predstavljen Galaxy S21 Ultra

Najzanimljiviji od tri nova Galaxy S21 uređaja bez sumnje je S21 Ultra. Prvi put je Samsung u svoju S seriju doneo nešto iz premijum Note linije pa je tako S21 Ultra dobio čuvenu S Pen olovku. Takođe, kamera je značajnije unapređena pa se na poleđini našlo dvostruko tele-foto sočivo.

Galaxy S21 Ultra najveći je uređaj iz Galaxy serije do sada, sa Dynamic AMOLED 2X displejem od 6.8 inča . Sasmung je inače poznat po kvalitetnim displejima a sada su omogućili da ne mora da se bira između Quad HD+ kvaliteta displeja ili brzine osvežavanja od 120 Hz – sada su te dve komponente dostupne istovremeno.

Kada se uporedi sa prethodnim modelom Galaxy S20 serije, S21 Ultra opremljen je sijalicama koje svetle za 1500 nita više tj. 25 odsto snažnije , što je najjače na Galaxy pametnim telefonima do sada. Displej je unapređen i sa poboljšanom razmerom kontrasta od 50 odsto za kristalno jasan i čist prikaz, čak i kada se uređaj koristi na otvorenom.

Promena je i u dizjanu. Samsung je ovog puta posle pauze uradio nešto stvarno novo pa cela serija ima karakteristično Contour Cut kućište za kameru koje se neprimetno utapa u metalni okvir uređaja.

Galaxy S21 Ultra ima četvorostruku zadnju kameru koja se sastoji od ultraširoke, široke i dvostruke tele-foto kamere. Kamera je opremljena pro senzorom od 108 MP, sa kojim je moguće snimiti 12-bitne HDR fotografije sa 64 puta većim bogatstvom boja i tri puta širim dinamičkim rasponom. Uz Galaxy S21 Ultra, od sada je po prvi put u istoriji pametnih telefona moguće snimiti videozapis u 4K kvalitetu sa 60 FPS-a, što uključuje prednju i zadnju kameru. Dodatno, moguće je svaki snimak urediti i do najsitnijeg detalja uz pomoć RAW datoteke od 12 bita.

Galaxy S21 takođe dolazi i sa Space Zoom funkcijom koja omogućava uvećanje do 100 puta pomoću prvog sistema dvostrukog objektiva za kristalno jasne snimke, bez obzira na udaljenost. Jedan optički objektiv od 3x i jedan od 10x, a oba imaju i Dual Pixel (2PD) AF funkciju za jasne snimke.

Galaxy S21 Ultra dolazi sa podrškom za S Pen olovku. Iskorišćena je olovka i svi noviteti koji su iskorišćeni za prethodni Note telefon. S Pen olovka sa Wacom tehnologijom pruža glatko korišćenje tokom crtanja, uređivanja fotografija, vođenja beleški ili potpisivanja dokumenata i generalno, olakšava korišćenje uređaja.

Cena je isto u rangu Note uređaja – 152.990 dinara i u prodaji je od 29. januara uz mogućnost priordera koji je već startovao danas.

Galaxy S21 Ultra dostupan je u fantomski crnoj i fantomski sivoj boji, a ceo uređaj je presvučen mat završnim slojem.

izvor:blic.rs

%d bloggers like this: