Pretvorite stari telefon u sigurnosnu kameru

Ako imate stari telefon koji vam skuplja prašinu, možete da ga iskoristite na veoma funkcionalan način. Naravno, pod uslovom da radi.

Jedan od korisnijih načina da svoj stari Android ili iPhone uređaj vratite u život je da ga pretvorite u bezbjednosnu kameru.

Instalirajte pravu aplikaciju

Prvo je potrebno izabrati pravu aplikaciju, koja će vaš telefon “pretvoriti” u bezbjednosnu kameru. A takvih aplikacija ima mnogo. One nude funkcije kao što je lokalno strimovanje, strimovanje preko “klauda”, snimanje i skladištenje videa lokalno ili na nekoj drugoj lokaciji, a tu su i senzori za pokret i alarmi.

Kada u Google Play prodavnici pronađete aplikaciju koja vam najviše odgovara i instalirate je na telefon možete preći na sljedeći korak.

Jedna od popularnijih aplikacija za ovu namijenu je Alfred, besplatna je i dostupna za Android i iOS platfrome. Instalirajte aplikaciju na novi i stari telefon i ulogujte se sa istim Google nalogom. Na telefonu koji koristite odaberite opciju Viewer, a na starom Camera.

Izaberite poziciju za vašu kameru

Nakon što podesite strim preko aplikacije koju ste odabrali, potrebno je da telefon postavite na pravo mjesto.

Ako je on otporan na vodu, možete čak da ga stavite i sa spoljne strane kuće, garaže ili negdje u dvoršitu, ili bilo koji dio vašeg doma koji imate razloga da nadgledate.

Montirajte telefon i obezbijedite napajanje

Strimovanje videa prilično troši bateriju, tako da bi najbolje bilo da telefon postavite negdje blizu utičnice da bi u svakom trenutku mogao da ima napajanje.

Ako utičnica nije blizu lokacije koju ste izabrali, možete da kupite duži USB ili “Lightning” kabl za napajanje, ili možda čak širokougaoni objektiv za kameru telefona kako biste pokrili što veći prostor, prenosi Telegraf.

izvor: nezavisne.com

%d bloggers like this: