Ovako izgleda japanski pamenti grad budućnosti

Izgradnja je već počela, sa ciljem da pametni grad bude živa laboratorija za testiranje primene novih tehnologija…

Japan nam je oduvek bio poznat kao zemlja napredne tehnologije i “futurističkih” stvari, a sada su u toj zemlji su rešili da i zvanično izgrade pametni grad budućnosti. Naselje koje niče iz temelja postaće živa laboratorija za testiranje primene novih tehnologija, kao što su samovozeći automobili i roboti.

Glavne izvore električne energije predstavljaće hidrogenske gorivne ćelije i solarni paneli, a u gradu će postojati tri vrste ulica: za pešake; za bicikle, trotinete i skutere; i treća za samovozeća vozila. Za dostavu će biti zaduženi autonomni elektirčni šatl kombiji.

Grad će u potpunosti biti okrenut smanjenju “ugljničnog otiska”, pa će tako glavni građevinski materijal za kuće biti drvo.

Zdravlje stanovnika će u kućama nadzirati veštačka inteligencija, dok će raznovrsni roboti pomagati ljudima u obavljanju svakodnevnih poslova.

Izgradnja grada budućnosti počela je na lokaciji nekadašnje Toyotine fabrike nedaleko do Tokija i trajaće pet godina. Nakon tog perioda, tamo će se nastaniti prvih 360 stanara: starijih ljudi, porodica, naučnika i pronalazača-inovatora.

Kada bude potpuno završen, eksperimentalni pametni grad budućnosti će imati 2.000 stanovnika.Zdravlje stanovnika će u kućama nadzirati veštačka inteligencija, dok će raznovrsni roboti pomagati ljudima u obavljanju svakodnevnih poslova. Izgradnja grada budućnosti počela je na lokaciji nekadašnje Toyotine fabrike nedaleko do Tokija i trajaće pet godina. Nakon tog perioda, tamo će se nastaniti prvih 360 stanara: starijih ljudi, porodica, naučnika i pronalazača-inovatora. Kada bude potpuno završen, eksperimentalni pametni grad budućnosti će imati 2.000 stanovnika.

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6783143661287862272

izvor:srbijadanas.com

%d bloggers like this: