Od kontrole stresa do beleženja navika u spavanju, šta sve mogu današnji pametni satovi

Pametni satovi odavno nisu tu samo da nam pokažu tačno vreme, pa čak ni „samo“ da nas drže na vezi sa telefonom proslešujuđi notifikacije, pozive i slično. Satovi su nam danas postali i lični trenei, ali i odlična pomoć za kontrolu stresa.

Drastične promene u celom svetu, uzrokovane globalnom pandemijom dovele su do nove realnosti i potpuno drugačijeg životnog stila. Nivo stresa je povećan, a istraživanje agencije Ipsos iz avgusta i septembra ove godine pokazalo je da 82% ispitanika iz Srbije kaže da je pod umerenim i velikim stresom zbog životnih promena koje su ih zatekle tokom proteklih meseci.

Huawei GT2 Pro
Huawei GT2 Pro

Kontrolu svega toga i briga o stresu koji ostavlja na anš organizam može da zabeležii da dosta pomogne pametni sat, zahvaljujući razvijenim tehnologijama. Najbolji primer je

Watch GT 2 Pro koji može da pruži uvid u informacije o kvalitetu sna, nivou stresa, otkucajima srca ali i brojnim drugim zdravstvenim i fitnes parametrima.

Huawei Watch GT 2 Pro pored uvida u ove parametre, nudi i mnogobrojne druge opcije kao što su: merenje zasićenosti kiseonika u krvi (SpO2), vežbe disanja, ali i praćenje preko 100 sportskih režima. Vežbanje, odnosno fizička aktivnost jedan je od ključnih faktora za redukovanje stresa. Bilo da je reč o šetnji ili nekoj vrsti intenzivnijeg treninga.

Inače, ovaj sat je unapređena verzija svetski nagrađivanog Watch GT 2 sata. Na novom Huawei satu zadržane su sve funkcije koje su korisnici voleli na starijim modelima Watch GT satova kao što su: baterija čiji kapacitet podržava i do dve nedelje aktivnog korišćenja, ali i moderan dizajn i podržavanje velikog broja sportskih režima.

izvor: www.blic.rs

%d bloggers like this: