Mobilni operater ima novu uslugu: 5G tetoviranje stiže u vaš dom!

Dok je Tomas “tetovirao” plastičnu ruku, robot je precizno, u realnom vremenu, njegove pokrete prenosio na ruku glumice…

Da li zbog toga što uvođenje 5G mreže nailazi na otpor različitih ljudi širom sveta, ili iz nekog drugog razloga, jedan holandski mobilni operater se odlučio da na prilično neobičan način promoviše ovu tehnologiju.

Umesto da mogućnosti 5G tehnologije demonstrira prikazujući šta sve njena velika brzina omogućava korisnicima ili da prikaže različite pametne uređaje (IoT), koji koriste sve njene prednosti, T-Mobile Netherlands se odlučio za tetovrianje. Za projekat nazvan “The Impossible Tattoo”, mobilni operater je angažovao tatu majstora Vesa Tomasa, stručnjaka za robotiku Noela Drua i glumicu Stajn Fransen.

Dru je konstruisao i programirao robotsku ruku opremljenu pištoljem za tetoviranje, koja funkcioniše po principu mašinskog učenja. Tomas je, zatim, testirao “ruku” tetoviranjem na daljinu sve dok nije bio zadovoljan rezultatom, odnosno dok algoritimi mašinskog učenja nisu savladali tehniku tetoviranja do zadovoljavajućeg nivoa kvaliteta.

Posle dosta vremena provedenog u pokušajima i ispravljanju grešaka, sistem je konačno uspeo potpuno da “pogodi” ono što je umetnik želeo. Robot je, zatim, instaliran u stan glumice i tetoviranje je moglo da počne.

Dok je Tomas, u prostorijama Druove kompanije “tetovirao” plastičnu ruku, robot je precizno, u realnom vremenu, njegove pokrete prenosio na ruku glumice Stajn Fransen. Glumica se, inače, do ovog trenutka nikada nije tetovirala, pa je sada pristala minimalistički crtež, što je Tomas savršeno izveo.

Stijn je, na kraju, bila veoma zadovoljna urađenim, pa je izjavila da je veoma ponosna što je postala prva osoba na svetu koju je robot tetovirao na daljinu.

Kako je sve ovo izgledalo, pogledajte u videu iznad.

izvor:telegraf.rs

%d bloggers like this: