Kao slučajno… Savitljivi Majkrosoft tablet usnimljen u kanadskom metrou

Microsoft je još u oktobru pokazao svoj prvi savitljivi tablet, ali zvanična premijera još nije održana niti ima reči o tome kada će početi prodaja. To međutim nije omelo nekog da sa Surface Duo pojavi u javnom prevozu.

Naime, jedan korisnik YouTube je postavio video na kom se vidi osoba kako koristi novi Surface Duo, simultano igrajući igru i surfujući na dva odvojena ekrana.

Kako se vidi na snimku napravljenom u metrou u Vankuveru na uređaju je jasno vidljiv Majkrosoft logo ali i kako rade dva odvojena ekrana koja kada se preklope izgledaju poput regularnog telefona. Zanimljivo je da je neko uopšte smeo da iznese uređaj van prostorija Majkrosofta a očigledno je da ga koristi neko ko sa sa njim dobro snalazi.

Na snimku se vidi kako na uređaju radi Android i kako se operativni sistem prilagođava kada koristite samo jedan deo displeja a potom oba.

Surface Duo je napravljen tako da omogućava da korisnik može da gleda sve odvojeno, na pojedinačnom displeju koji su veličine 5,6 inča, ili preko oba koji potpuno otvoren ima 9 inča. Ekrani su povezani tako da mogu da se rotiraju.

izvor: blic.rs

%d bloggers like this: