Instalirajte Android Launcher da biste sebi olakšali život

Windows podsistem za Android je nesumnjivo odlična karakteristika operativnog sistema Windows 11 za pokretanje Android aplikacija na računaru što je moguće izvornije.

Integrisani Android sloj Windows-a je zaista zgodan

Bez obzira da li ste app developer koji traži besprekorno okruženje za otklanjanje grešaka, ili samo običan korisnik koji pokušava da pokrene svoje omiljene Android aplikacije zajedno sa redovnim Windows programima — integrisani Android sloj Windows-a je zaista zgodan. Kada je u pitanju interfejs, Microsoft je pozajmio dizajnerske naznake iz sopstvenog Linux podsistema, što znači da se Android aplikacija prikazuje na isti način kao i moderna Windows aplikacija. Dok Windows 11 donekle pojednostavljuje proces upravljanja Android aplikacijom tako što automatski kreira relevantne prečice u Start meniju čim ih preuzmete, Windows podsistem za Android ne nudi namenski početni ekran za pristup instaliranoj aplikaciji.

Filozofija koja stoji iza ovog dizajna je prilično očigledna: Microsoft želi da se prema Android aplikacijama ne ponašate drugačije od tradicionalnih Windows programa. U slučaju da Windows ne uspe da kreira prečicu aplikacije, morate da se poigrate sa izvršnim WsaClient fajlom da biste je kreirali od nule ili je pozvati direktno iz ADB ljuske. Možda čak želite da imate centralizovani prostor za sve svoje Android aplikacije kao što je desktop okruženje u Linuxu, gde imate slobodu da pristupite modulu osnovnih podešavanja i prilagodite svaki njegov kutak i ugao. To nije sasvim nemoguće za Windows podsistem za Android. Sve što treba da uradite je da učitate louncher aplikaciju.

Uzmite APK fajl željenog lounchera. Kada imate APK datoteku u ruci, učitajte je uz pomoć ADB-a. Komanda treba da bude: adb install <full_path_to_the_APK_file>. Pokrenite louncher koji ste upravo instalirali iz menija Start. Prva stvar koju ćete primetiti nakon instaliranja Android lounchera je dostupnost početnog ekrana. Odatle možete pristupiti app drawer-u, kao i osnovnoj Settings aplikaciji Android instance.

izvor: pcpress.rs

%d bloggers like this: