Elon Musk najavio “SpaceX selo”

Novi SpaceX projekat nije direktno u vezi sa svemirskim letelicama, već se radi o izgradnji privatnog naselja u južnom delu države Teksas.

Buduće naselje u mestu Boca Chica opisuje se kao ambijent koji će biti savršen za život i rad – takozvano „SpaceX selo“ – koje će imati 100 soba, ali i planirane aktivnosti koje bi trebalo da poboljšaju produktivnost i opšte stanje stanara. Google i Facebook već imaju slične „naseobine,“ a Elon Musk u jednom tvitu najavljuje da se listi pridružuje i SpaceX, najviše zbog toga što će radnici koji se bave Starship letelicom imati neobično radno vreme koje ne dopušta duga putovanja do kuće.

Elon Musk@elonmusk

Going max hardcore on design/production Starship here in Boca. It’s awesome! Feels a bit like a Mars simulator.60.2K1:13 AM – Feb 4, 2020Twitter Ads info and privacy3,774 people are talking about this

Boca Chica je mesto u kojem kompanija već radi na novom Starship modelu koji će, kako stoji u izveštajima, imati 39 spratova, zahvaljujući čemu će moći da Marsa ponese čak milion putnika.

IZVOR: pcpress.rs

%d bloggers like this: