Autonomni taksi u San Francisku počeo da prima “test-putnike”

Potpuno autonomna jedinica kompanije Alphabet, Vaymo spremna je da ponudi vožnju odabranim putnicima u San Francisku, objavila je kompanija.

Već sada, stanovnici se mogu prijaviti da postanu “Pouzdani testeri”. Uz pozivnicu za program, možete koristiti aplikaciju Vaymo One za vožnju u voznom parku vozila Jaguar I-Pace, koje će Vaymo imati u gradu.

Kompanija je opisala program kao “fokusiran na istraživanje”, osmišljen da mu pomogne da prikupi povratne informacije o svom iskustvu u vožnji, sa naglaskom na prikupljanju informacija vezanih za pristupačnost.

“Prošle nedelje smo započeli ovaj program sa nekoliko odabranih i sada ga proširujemo na sve zainteresovane građane San Franciska”, saopštila je kompanija.

Slično kao u Arizoni, Vaymo neće dozvoliti automobilima da se bez nadzora voze odmah. Kompanija će imati svoje zaposlene u automobilima kako bi se osiguralo, da se njena tehnologija Vaymo Driver 5. generacije ne izgubi na škakljivim jednosmernim ulicama i brdima San Franciska. Kompanija je takođe rekla Bloombergu da će se putnici voziti besplatno.

izvor: b92.net

%d bloggers like this: